Brazilija z Amazonijo

Datoteke sa opisima su trenutno na slovenskom jeziku, hvala za razumijevanje.
   Želim ponudu
 

 1. dan: Rio de Janeiro
Po pristanku v Riu vas bo na letališču pričakal angleško govoreči vodič in vas odpeljal v hotel. Med 45-minutno vožnjo vam bo pomagal pri prvih vtisih o mestu in deželi. Pomagal vam bo pri čekiranju v sobo. Preostanek dneva je prost za počitek po poletu.

2. dan: Rio de Janeiro
Po zajtrku vas bo v hotelskem preddverju pričakal lokalni vodič ob 9. uri zjutraj in vas odpeljal na celodnevno odkrivanje mesta. Obiskali boste vse največje znamenitosti Ria, tudi gori Corcovado in Sugar Loaf. Zjutraj boste obiskali 38 metrov visok kip Kristusa, ki so ga na vrh 710 metrov visokega Corcovada postavili leta 1931. Uživali boste v čudovitem razgledu na razgibano mesto neštetih zalivov. Po jutranjih ogledih vas čaka kosilo v tipični brazilski restavraciji (vključeno v ceno).
Popoldne vas bo vodič odpeljal na goro Sugar Loaf ali sladkorni stožec. Peljali se boste skozi središče mesta, ki ga krasijo kolonialne zgradbe še iz časov Portugalcev. Na goro se boste peljali z žičnico, spet vas bo spremljal čudovit razgled na mesto, gore in morje, kmalu pa tudi na sončni zahod nad Copacabano.
Povratek v hotel, preostanek dneva je prost.

3. dan: Rio de Janeiro
Prost dan za potepanje po mestu, plažo in nakupe.
Nočitev.

4. dan: Rio de Janeiro – slapovi Iguacu
Po zajtrku vas bodo odpeljali na letališče za polet na slapove Iguacu. Po prostanku vas bo na letališču pričakal lokalni vodič in vas odpeljal v hotel. Preostanek dneva je prost.

5. dan: slaovi Iguacu
Po zajtrku vas bo v hotelu pričakal vodič in vas odpeljal na ogled slapov z brazilske strani. Sprehajali se boste po potkah ob kanjonu reke Iguassu, spremljalo vas bo na stotine majhnih slapičev, ki vas bodo pripeljali do zadnjega slapu Floriano. Od tu se vam bo odprl nepozaben pogled na Hudičevo žrelo.

Popoldne vas čaka najprej džungla Macuco, skozi katero se boste peljali v odprtih vagončkih. Vodič bo razlagal o lokalnem rastlinskem in živalskem svetu. Nadaljevali boste peš ob bregu reke Iguassu in se presedli v motorne čolne. Odpluli boste prav do slapov, začutili boste grmenje vode, nepozabno!

V hotel se boste vrnili popoldne, preostanek dneva je prost.

6. dan: slapovi Iguacu
Po zajtrku ogled slapov z argentinske strani. Prečkali boste mejo in preko mostu Tancredo Neves prišli v Argentino. S te strani se slapovi vidijo v celoti, posebej največji, Hudičevo žrelo. Potke vas pripeljejo prav do vznožja peneče se vode.

V hotel se boste vrnili popoldne, preostanek dneva je prost.

7. dan: slapovi Iguacu - Amazonija
Po zajtrku prevoz na letališče in polet v Manaus. Tu vas bo pričakal lokalni vodič in vas odpeljal v Amazonat Jungle Lodge. Nastanitev v hotelu sredi džungle. Sprehodili se boste po bujni okolici, ponoči pa greste v džunglo in iskali velike pajke.

8. dan: Amazonija
Cel dan boste preživeli v džungli, ob reki Urubu. Pluli boste po osrčju neokrnjene pokrajine in spoznali lepoto tukajšnje narave. Obiskali boste lokalno družino, ki ima plantažo manioke. Čas bo za plavanje, ribolov, ob sončnem zahodu pa bo narava še posebej čarobna.

9. dan: Amazonija
Celodnevni treking po džungli vam bo odkril ranljivo naravno okolje in tehnike preživetja v divjini. Noč boste preživeli v kampu in tako doživeli pravo džunglo ponoči.

10. dan: Amazonija
Cel dan boste preživeli ob Amazonki in odkrili bogastvo tukajšnjega življenja. Obiskali boste plantažo sladkornega trsa in ananasa, plavajoči supermarket, srečanje voda, kjer prebivajo sivi in rožnati delfini, opazovali boste ptice, obikali kraj, kjer gojijo gigantske vodne lilije in lovili piranhe.
Sončni zahod boste pričakali na Amazonki, ponoči boste opazovali krokodile.

11. dan: Amazonija - Salvador
Po zajtrku vas bodo odpeljali nazaj v mesto Manaus. Obiskali boste slavno gledališče in srečanje voda, kjer se srečata rjava voda reke Solimoes in črna voda reke Negro. Okoli poldneva vas bodo odpeljali na letališče za polet v Salvador.
Po pristanku vas bo spet na letališču pričakal lokalni vodič in vas odpeljal v hotel. Preostanek dneva je prost.

12. dan: Salvador
Po zajtrku vas bo v hotelu pričakal vodič in vas odpeljal na poldnevni ogled zgodovinskega mesta Salvador. Začeli boste v modernem predmestju Barra z znanim svetilnikom. Sledi slikoviti Pelourinho, največji in najbolje ohranjeni arhitekturni biser kolonialnih časov Južne Amerike.
V hotel se boste vrnili ob času kosila. Preostanek dneva je prost.

13. dan: Salvador
Prost dan za vodene ali samostojne oglede mesta.

14. dan: Salvador - odhod
Jutro je prosto. Okoli poldneva prevoz na letališče in polet proti domu.