Covid i osiguranje na putu

Za ulazak u neke zemlje so preduvjeti odgovarajuće zdravstveno osiguranje i osiguranje otkaza od putovanja.
 
Naša agencija za E-putovanja surađuje s nekoliko osiguravajućih društava, a u nastavku vam donosimo detaljne uvjete Europskog putnog osiguranja.
 
Informacije za naše klijente i partnere o COVID-19 i pokriću osiguranja
 
Putno osiguranje / putno osiguranje
Osigurano je potpuno osiguranje - čak i za slučajeve Covid -19.
Putno osiguranje na destinacijama koje su na crvenom popisu potpuno je, osim za Covid -19 - ovdje nema pokrića za osiguranje.
 
Zemlje s upozorenjima na putovanja iz drugih razloga osim Covid-19 (npr. Rat, građanski rat)
Nema osiguranja.
 
Osiguranje putovanja / osiguranje otkaza putovanja
Potpuno osiguranje postoji i za covid bolest 19
 
Trenutna ocjena i naša preporuka:
Pogledajte podatke o putovanju Ministarstva vanjskih poslova gdje ćete pronaći najnovije sigurnosne informacije u vezi s odredištem ili državom u koju putujete.
 
Razine sigurnosti variraju ovisno o:
• zelena, žuta, narančasta (bez utjecaja na osiguranje)
• crvena (utječe na pokriće osiguranja)
 
Ako želite rezervirati putovanje u inozemstvo, preporučujemo vam da koristite usluge turističke agencije ili organizatora putovanja i dogovorite paket aranžman. To će osigurati najbolju moguću zaštitu u skladu s zakonodavstvom o putovanjima, pouzdane savjete o svim mogućnostima i zajamčeno ćete imati osobni kontakt.
 
Putno osiguranje / putno osiguranje
Pokriće zdravstvenog osiguranja Covid-19 u slučaju upozorenja na putovanju
Zemlje bez upozorenja za putovanja (zelena, žuta, narančasta).
Pokriće je osigurano u slučaju da ste klijent s pokrićem putnog osiguranja.
• za sve troškove liječenja.
• za mogući test na COVID-19 u slučaju relevantnih simptoma
• za sve dodatne putne troškove koji se mogu nadoknaditi.
• za sve dodatne troškove produženog smještaja.
Troškovi smještaja u čistoj karanteni nisu zajamčeni. Nisu pokriveni troškovi 'propisanih' profilaktičkih profilaktičkih testiranja na COVID-19 kao uvjeta ulaska ili odlaska.
 
Zemlje s upozorenjima na putovanju zbog COVID-19 (crveni popis)
Ne postoji zdravstveno osiguranje za Covid-19, a postoji potpuno zdravstveno osiguranje za sve druge bolesti ili ozljede.
Zemlje s upozorenjima za putovanja iz drugih razloga osim Covid-19 (npr. Rat, građanski rat)
Općenito nema pokrića osiguranja.
 
Izričito naglašavamo da pandemija Covid-19 može dovesti do ograničenja u zdravstvenoj zaštiti te se naše uobičajene usluge ne mogu pružati u normalnoj kvaliteti. Zbog visokog broja slučajeva Covid-19, zdravstvena zaštita može biti preopterećena, bolnice i normalna kvaliteta njege možda neće biti dostupni.
 
Putno osiguranje / Osiguranje otkaza putovanja
Neuspjeh obuhvaća i slučaj COVID-19 unatoč pandemiji.
Zbog dosadašnjeg poboljšanog stanja, COVID-19 neće se klasificirati kao pandemija, pa stoga ni kao razlog za isključenje iz osiguranja za otkaz i prekid putovanja sve dok je situacija stabilna i posljedično nema pooštravanja mjera, osobito ograničenja putovanja .
Sve dok je stanje stabilno, osiguranje za potpuno otkazivanje i prekid putovanja ponovno će vrijediti. Također su obuhvaćeni slučajevi otkazivanja u vezi s COVID-19, iako se COVID-19 još uvijek klasificira kao epidemija ili pandemija (WHO, austrijska zdravstvena tijela), pa je izuzeće od pandemije prema uvjetima i odredbama ERV-a za putno osiguranje neće se osporavati sve dok ne ostane stabilan). To se odnosi i na moguće troškove prekida putovanja.
 
Evo nekoliko konkretnih primjera koje treba objasniti prilikom pokrića osiguranja od otkaza putovanja.
Pokriće postoji u slučaju da ne možete započeti putovanje kao osiguran kupac:
• jer je utvrđeno da imate izmjerenu temperaturu, čak i ako je kasniji rezultat testa negativan ili ako ste bili pozitivni na COVID-19 bez simptoma.
• ako imate simptome COVID-19
• jer bliski rođak koji živi u istom kućanstvu ima COVID-19 i vaša je prisutnost apsolutno neophodna.
• jer se bliski rođak koji živi u istom kućanstvu razboli od covid-19 i iz tog razloga morate ostati u karanteni.
 
Neosigurano:
• Nisu predviđeni troškovi smještaja u karanteni. Prije odlaska na godišnji odmor posebnu pozornost posvetite svom zdravlju, ako je potrebno ako ste visokorizični pacijent - nazovite svog obiteljskog liječnika.
• Troškovi profilaktičkog tesat Covid-19, "propisani" pri ulasku i izlasku, nisu uključeni.
• Troškove koje legalno snosi pružatelj usluga ili organizator putovanja i ne mogu se prenijeti na putnika čak ni u slučaju neosiguranja, na primjer ako poslovni subjekt prestane postojati.
• Ako ne možete putovati jer ste u karanteni zbog sumnje, na primjer (npr. U vrtiću ili na poslu), a da sami nemate simptome bolesti i da niste sami pozitivno testirani.
 
Međutim, nema zaštite od kvara ako lonacne možete ili ne želite započeti jer ste visokorizični pacijent ili - također kao visokorizični pacijent - zabrinuti ste zbog infekcije zbog sve većeg broja slučajeva na odredištu za odmor. Kao i do sada, naše premije se ne razlikuju između visokorizičnih i bezrizičnih pacijenata te, kao i prije, ne uvodimo nikakva dobna ograničenja.
Izričito je navedeno da se pitanje osiguranja može procijeniti samo na temelju određenog vremenskog razdoblja u kojem je nastala šteta. Stoga je ključno, na primjer, koje su posebne okolnosti "sloboda kretanja / putovanja" i mogući novi valovi bolesti u vrijeme podnošenja zahtjeva i koja se službena pravila primjenjuju.
 
Prije svakog godišnjeg odmora obratite posebnu pozornost na svoje zdravstveno stanje, ako je potrebno - osobito kao visokorizični pacijent - posavjetujte se s obiteljskim liječnikom.
 
Pitanja i informacije
Sva pitanja, posebno na temu koronavirusa i zaštite osiguranja, šaljite izravno na info@turisticnozavarovanje.si
Članovima obitelji smatra se bračni drug, ili. životni partner u zajedničkom domaćinstvu, djeca, partnerova djeca, zet / snaha, unuci, roditelji, maćeha i očuh, svekar i svekrva, djedovi i bake, braća i sestre osiguranika osoba.