Crkveno vjenčanje u inozemstvu

Crkveno vjenčanje u inozemstvu s agencijom E-Potovanja je moguća v deželama Mauritius, Sejšeli, Cookovi otoki, St Lucia, i možda još gdje.
 
Da li je crkveno vjenčanje zakonski priznato?
U nekim državama jeste. U tom slučaju možete se vjenčati samo crkveno.
 
Ponekad je za crkveno vjenčanje potrebno urediti ''civilne'' dokumente.
Ukoliko se namjeravate crkveno vjenčati u državi u kojoj je crkveno vjenčanje ujedno i zakonski priznato, potrebno je pripremiti i dokumente koji su inače potrebni za civilno vjenčanje.
 
Ukoliko crkveno vjenčanje nije zakonski priznato
Gotovo sve države u kojima crkveno vjenčanje nije zakonski priznato zahtijevaju, da se prije crkvenog vjenčanja vjenčate civilno. Civilno vjenčanje možete obaviti u domovini ili u inozemstvu.
 
A vjeroispovijest?
Odabir vjeroispovijesti u kojoj ćete se vjenčati ovisi o državi u kojoj se vjenčavate. Neke države priznaju nekoliko vjeroispovijesti i u tom slučaju su moguća punovažna vjenčanja većih vjeroispovijedi. Ukoliko imate odvojeno civilno i crkveno vjenčanje, moguća su vjenčanja bilo koje vjeroispovijesti – svakako, ovisno o vjeroispovijestima prisutnima na destinaciji.
Na primjer, na Fidžiju se možete vjenčati u Rimokatoličkoj, Metodističkoj i Anglikanskoj crkvi jer su sve tri vjere prisutne.
 
Kako odabrati crkvu?
Ponekad parovi imaju u mislima određenu crkvu u kojoj bi se željeli vjenčati. Iako im uglavnom predložimo više lokacija, a za onu pravu se odlučuju ovisno o cijeni, ozračju i samoj ponudi, koju možemo dobiti na određenoj lokaciji.
Stranci se ne mogu vjenčati baš u svakoj crkvi i to je najčešće ovisno od samog svećenika.
 
Dokumentacija za crkveno vjenčanje u inozemstvu
Za sklapanje crkvene bračne veze u inozemstvu potrebni su brojni dokumenti, zato predlažemo, da sa uređivanjem dokumentacije započnete nekoliko mjeseci prije planiranog putovanja. Prednost crkvenih vjenčanja je ta, da bez obzira na lokaciju, crkva uglavnom zahtijeva uvijek iste dokumente.
 
Nevjesta i ženik moraju, svatko na svojoj župi, priskrbiti odgovarajuće potvrde. Obično su to predbračni formular, potvrde o sakramentima i dozvola nevjestine župe za vjenčanje izvan njene župe.
 
Dokumenti moraju biti prevedeni na odgovarajući jezik. Nevjestin župnik ih posreduje odgovornom biskupu u inozemstvu. Biskup ih pregleda i posreduje lokalnom župniku.
 
 
Imate dodatna pitanja? Šaljite ih.