Simbolično vjenčanje u inozemstvu

Čar vjenčanja u inozemstvu je između ostalog i razlika u obredu vjenčanja, koja je prepletena sa tradicijom i običajima države u kojoj se vjenčavate. Ipak, zakonski priznato civilno vjenčanje je ponekad teško organizirati i kasnije još teže ovjeriti u domovini. Ne očajavajte! Vjenčati se možete simbolično.
 
Neke države za vjenčanja stranaca zahtijevaju brojne dokumente koje treba prevoditi na egzotične jezike, što je skupo i dugotrajno. Neke druge opet imaju za vjenčanje stranaca neprihvatljiva pravila, na primjer, da prije vjenčanja moraju barem jedan mjesec boraviti u državi ili se moraju mjesec dana prije vjenčanja osobno pojaviti na lokalnom matičnom uredu.
 
A što ako ste baš oduvijek sanjali o vjenčanju na Maldivima, na Bora Bori ili usred lavandinih polja u južnoj Francuskoj? Vaša želja se može ostvariti usprkos svemu. Vjenčati ćemo vas simbolično.
 
Simboličan obred vjenčanja može biti u potpunosti jednak kao i pravi odnosno zakonsko važeći obred vjenčanja. Nakon obreda dobijete potvrdu o vjenčanju, koja je samo simbolična. Ukoliko želite, da je vjenčanje priznato i u Hrvatskoj, prije ili poslije putovanja javite se na matičnom uredu i potvrdite bračnu vezu.
 
Simbolična vjenčanja mogu biti još čarobnija od pravih. To su vjenčanja za vašu dušu i srce. Vjenčajte se na gondoli u Veneciji, a posebno čarobno je budističko vjenčanje na tajlandskom otoku.
 
A ono što je najbolje - vjenčati se možete već idući tjedan, jer nije potrebno pripremiti nikakve dokumente!
 
 
Imate dodatna pitanja? Šaljite ih.