Gdje se možemo vjenčati, kako započeti?

U načelu se možete vjenčati u bilo kojoj zemlji koja dopušta vjenčanje stranaca. Takvih je zemalja sve više, jer svadbeni turizam postaje sve popularniji. Čak i ako su zakoni za vjenčanje stranaca strogi, države se ponekad dogovore samo o simboličnim brakovima, koji, međutim, izgledaju kao pravi. Nakon povratka kući, par se mora službeno vjenčati u matičnom uredu, naravno, ako žele biti službeno vjenčani. Takva su vjenčanja na primjer na Maldivima i u Tajlandu.
 
Ako želite da vjenčanje vrijedi i u vašoj zemlji, morate odabrati državu vjenčanja gdje su vjenčanja validna. U načelu, svaki se brak može registrirati s više ili manje truda i živaca, ali postupci mogu biti skupi i dugotrajni. Našim parovima preporučujemo da se vjenčaju u zemlji koja je potpisnica Haške, Pariške ili Bečke konvencije, jer su postupci vjenčanja u tim državam brzi, laki i jeftini.
 
Od popularnijih ili egzotičnijih zemalja potpisnici su: Mauricijus, Sejšeli, Grčka, Meksiko, Barbados, Fidži, Trinidad i Tobago, Sveta Lucija, Bahami, Sejšeli, Južna Afrika, Grenada, SAD.
 
 
Odlučili smo se za vjenčanje u inozemstvu. Što sad, od čega započeti?
 
Odaberite destinaciju. Trebate pomoć? Kontaktirajte nas.
 
Informirajte se, koje dokumente trebate za vjenčanje i da li imate dovoljno vremena za pripremu. Obično za uređivanje dokumenata trebamo najmanje mjesec i pol.
 
Odredite okvirnu cijenu kompletnog putovanja skupa sa vjenčanjem. S obzirom na cijenu koju ste odredili, preporučiti ćemo vam destinaciju i hotel.
 
Odaberite datum vjenčanja. Ukoliko će se vjenčanje odvijati u okviru hotela, najprije treba odabrati hotel i provjeriti da li je željena soba slobodna. U hotelu se može organizirati samo jedno vjenčanje na dan te treba provjeriti, da li je vjenčanje moguće na dan koji ste odabrali.
 
Odaberite paket vjenčanja. Odlučite se kakvo vjenčanje želite, kakve ukrase, glazbu, buket, tortu. Imate posebne želje? Pobrinut ćemo se, da se ostvare.
 
Skupa se pobrinemo za detalje: rezerviramo frizera, šminkanje, manikuru, masažu, večeru, šampanjac, glazbu ...
Vrijeme je za izbor vjenčanice i odijela. Obično ih par donese sa sobom, no ukoliko želite vjenčanje u tradicionalnim nošnjama, pobrinut ćemo za posudbu na mjestu događanja.
 
Želite osobne zavjete? Polako ih sastavite, vjenčanje se približava!
 
Što morate imati sa sobom: upute i dokumente za putovanje, dokumente za vjenčanje, putno osiguranje, putovnicu, vjenčanicu i odijelo, prstenje, glazbu za obred vjenčanja, sliku za vjenčanu frizuru.
 
Nakon putovanja uvijek smo radostni posjete para sa dojmovima i fotografijama.
 
 
Imate dodatna Pitanja? Šaljite ih.